keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Teehetkiajatuksia


Tiedättekö, miten välillä ne kaikkein vaatimattomimmat ja suunnittelemattomimmat jutut voivat olla juuri kaikkein hauskimpia? Kuten esimerkiksi kevyen darrapäivän viettäminen sängynpohjalla todella, todella huonoille jutuille kihertäen, tai kahdestaan pitsan tekeminen aivan uudella ja itsekeksityllä reseptillä ihan ex-tempore, tai kun tapahtumasta, joka kalenterissa kulkee nimellä KIRA2-lukupiiri, kehkeytyykin vaatekriiseilyn ja muiden vähän valonarempien tyttöjuttujen teehetki. Eilen oli jälkimmäinen, kun meidän piti yhdessä kertailla tulevaan (huomiseen) tenttiin, mutta sen sijaan joimmekin muumiteetä ja suunnittelimme risteilyä. Ville katsoi meidän touhua kuin hidasjärkisten, mutta näyttäähän mun mielestäni urheilun katsominenkin vähintään hölmöläisten ajanvietteeltä.

Teehetken puhdas hauskuus sai jälleen pohtimaan sitä, miten helpolla elämästä oikeastaan voikaan nauttia. Ehkä kaikkea, elämää ja tapahtumia, ei pitäisikään koko ajan suunnitella niin pakkomielteisesti. Ei niitä söpöimpiä hetkiä ja kiinnostavimpia keskusteluita voi ennalta määrätä, eikä ex-tempore-pitsa maistu niin hyvältä, jos se ei ole tehty ex-tempore. Mitä jos pääainekriiseilyn sijaan antaisin vain mennä niin, kuin hyvältä tuntuu, enkä koko ajan stressaisi siitä, mikä nyt on järkevää ja mikä täysin irrationaalista? Ja jos vaikka en kaivaisikaan jokaisesta sanasta ja teosta sitä suurta ydinmerkitystä, vaan luottaisin Freudin toteamukseen siitä, että joskus sikarikin on vain sikari.

Kas siinä oli päivän syvällisyydet. Huomiset syvät aatteeni pääsen huomenna avaamaan kirjallisuuden teorian ja käsitteiden tenttiin, jossa olen jo etukäteen päättänyt lainata Freudin sikariajatusta, sillä se on mielestäni osuvaakin osuvampi niin kirjallisuustieteissä kuin monilla muillakin elämän osa-alueilla. Nyt eräs pieni ja nälkäinen shetlanninlammaskoira kaipaa jakamatonta huomiotani, minkä se osoittaa läpsyttelemällä minua sydäntäsulattavan hellästi tassullaan ja tuijottamalla maailman rakkaimmilla nappisilmillään syyllistävästi, eli kauniita unia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti