sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Lontoo - osa 2

Tässä toisessa Lontoo-postauksessa kerrotaan vähän, mitä kaikkea nähtiin ja tehtiin Lontoossa. Kahdessa päivässä ehtii vaikka mitä, vaikkei edes pitäisi kiirettä, ja tässä meidän saalis! (Saalis kuulostaa siltä, että yritettiin nähdä kaikki, mutta ei me yritetty! Mentiin rennolla fiiliksellä, pysähdeltiin pubeissa ja nautittiin Lontoossa siinä sivussa. Oltiin vaan ihan vahingossa tehokkaita.) Edellisen postauksen voi lukea täältä.

Piccadilly Circus, Trafalgar Square ja Leicester Square


V: Lauantaiaamupäivästä käytiin pyörähtämässä Piccadilly Circus -aukiolla ja Trafalgar Squarella. 
E: Aukioilla pyörähtämisen pointtina oli se, että käytiin tutkimassa, josko saataisiin alennusliput musikaaliin. No eipä niitä alennuslipuiksi oikein voinut kutsua, mutta liput ostettiin kuitenkin. ;) (Nyt Ville rupesi saivartelemaan siitä, miltä aukiolta me ne liput oikein ostettiin, ja oikea vastaus on kuulemma Leicester Square. Aukio ku aukio mun mielestä.)


Westminster eli mm. Big Ben, parlamenttitalo ja London Eye


E: Westminsterissä käytiin ottamassa kiitettävä määrä turistikuvia Big Benien, London Eyeiden ja vastaavien kanssa. Ei muuten ole helppoa saada isoa tornia ja pientä ihmistä samaan kuvaan! Mun mielestäni nämä olivat tietyllä tavalla hauskimmat Lontoon nähtävyydet, koska ne ovat niin Lontoota.
V: Joo kyllähän tommoset Big Benit sun muut täytyy käydä katsomassa, vaikka ne ei oliskaan niitä huikeimpia kokemuksia. Kun niitä on vuosikaudet nähnyt esimerkiksi valokuvissa ja televisiossa, on jännä fiilis päästä todistamaan niiden olemassaoloa ihan paikan päällä. 

E: Tämä kuva ja Villen ilme ovat mun mielestäni ihan loistavia! Saatoin hieman aggressiivisesti osoitella Villelle, mihin suuntaan pitää liikkua, että kellotaulu ja naama mahtuvat samaan kuvaan, ja Villen sijaan pari aasialaista tyttöä singahti säikähtäneenä pois tieltä. Kävihän se niinkin.

The Lion King

V: Illalla haukattiin reissun kulttuuriannos The Lion King -musikaalin muodossa ja voi, olihan maukas pala. Ollaan molemmat suuria Disney-faneja ja tää teatteriversio oli kyllä uskomattoman hieno tulkinta klassikosta. Mieletön toteutus niin musiikin, vokalistien kuin lavasteidenkin osalta. Simply great. 
E: Komppaan Villeä, hienoin kulttuurielämys ikinä. Suosittelen suolaisesta hinnasta huolimatta kokemaan tämän elämyksen, sillä en ollut ikinä nähnyt ja kokenutvastaavaa.


Buckingham Palace

E: Sunnuntaiaamuna suunnattiin täpötäpötäydelle Buckingham Palacelle seuraamaan vahdinvaihtoa. Ihan hauskaahan paraatimeininkiä oli katsella, mutta ei kyllä sen odottelun ja ihmisryysiksen arvoista. Eikä edes nähty kuningatarta!
V: Eeppisen mittakaavan pönötystä. 

(E: Saanen esitellä teille muotibloggaajapönötykseni. Paitavalinta oli himpun kehno, sillä tiivistyneet sydänkuviot vatsan päällä saivat aikaan ikävän vauvamahaefektin - ei lisäkasvua siis tiedossa tältä suunnalta kuvista huolimatta.)

King's Cross


E: Vahdinvaihdon jälkeen oli ainoa hetki koko reissussa, kun Lontoo näytti meille tyypillisen sateensa. Ei hätäännytty, vaan otettiin metro kohti Harry Potter -rautatieasemaa Kings Crossin asemaa, ja käytiin toteamassa, että tuossa se laituri yhdeksän ja kolme neljännestä nyt on. Asema itsessään oli niin tuttu Pottereista, että hienommalta se tuntui kuin tuo yksi kyltti seinässä (jonka luo oli muuten ylläri ylläri käsittämätön jono, ei jonotettu).
V: Mulla on siis taikasauva tossa kuvassa. Heh! Heh. Heh....


Tower of London


V: Tower oli taas äärimmäisen perinteinen turistirysä, eikä meitä kiinnostanut monarkian järjettömyyden aineellistuminen eli kruununjalokivet niin paljon, että oltaisiin kärsitty klassinen kombo jonotus + naurettava sisäänpääsymaksu. Jykevän näköinen linnoitus se silti on ja toki myös yksi näistä maamerkeistä, jotka on hauska nähdä livenä. Tower Bridge on samaa sarjaa, mutta onhan sekin melkoisen komea rakennelma. Oikein miellyttävä tapa ylittää Thames. 




London Eye


E: Viimeisen illan puoliextemporetempauksena päätettiin mennä kokeilemaan, josko London Eyehin (hienoa vierassanojen taivutusta etten sanoisi) olisi vielä mahdollista saada liput. Meitä oli peloteltu monelta taholta, että jonottaa joutuu vähintään pari tuntia, joten mentiin rennolla jonotteluasenteella ostamaan liput. Ja käveltiin suoraan sisään kapseliin.
V: Aika ainutlaatuinen kokemushan tuokin oli. Illanmusta suurkaupunki näytti valoineen parhaita puoliaan, ja laite itsessään on kyllä kiehtova. Riistohinta takaa tosin sen, etten toistamiseen hyppäisi karuselliin. Mielenkiintoista muuten tällaisten "elämysten" (nähtävyydet, kulttuuritapahtumat yms.) hinnoittelu. Uskon, että suurimmassa osassa hinnoista on paljon tyhjää. On nimittäin todella vaikeaa määritellä esimerkiksi tuollaisen musikaalin suhteen oman kysynnän tasoa. Lippu tuntui sairaan kalliilta, mutta koen saaneeni silti elämystä lipun arvosta. Mutta minkä hinnan olisin valmis maksamaan? Sainko siitä enemmän kylmiä väreitä kuin muutaman vuoden takaisesta ottelusta Camp Noulla? Minkä arvoinen on pakkonähdä-kokemus? 
E: Mun pikku kauppatieteilijä.


E: Oli kerta kaikkiaan mahtava reissu Lontooseen. Vaikka olin käynyt kaupungissa jo kerran, ei mikään tuntunut tylsältä tai nähdyltä, päinvastoin, ja onhan Ville kaikkein parasta matkaseuraa maailmassa. Yhteispostailukin oli kyllä hauskaa, eli yritän houkutella Villen suostumaan tähän vähän useamminkin! Voisitteko tekin vähän suostutella?

1 kommentti:

  1. Kiitos ihanasta postailusta! Hienoa että teidän matka sujui hyvin siitäkin huolimatta että kuningatar jäi näkemättä ;) Kivoja kuvia kohteesta ja mielenkiinnon piti yllä juurikin se että te molemmat kerroitte omat kokemuksenne. Kiitos siitä! Ja lisää sitten vaan joskus taas!
    Hyvää syksyä sinne teille molemmille! T, Virva&Elma :)

    VastaaPoista