maanantai 22. syyskuuta 2014

Parin minuutin sitruunamuffinit

Eräänä lauantai-iltana mieleni teki jotain makeaa, ja kaapista löytyi vain pahoja karkkeja. (Tiedättekö, niitä vihreäkantisessa tuubissa olevia hedelmäkarkkeja, joita tuodaan aina laivalta? Vihaan niitä!) Päätin siis tylsyyksissäni, että voisin pikaisesti leipaista jotakin, kun edellisestä leivoskelusta oli jäänyt puolikas tuorejuustopaketti käyttämättä, mutten millään jaksanut ruveta taiteilemaan pitkän kaavan mukaan. Tein siis käsittämättömän nopeat sitruunamuffarit, joissa ei tarvinut vatkata yhtä ainutta ainesosaa (paitsi kuorrutteeseen, mutta kuorrute on aina sen arvoista), ja joiden kaikki tarvikkeet löytyivät ilman kauppakäyntiä! Näistä tulee ehdottomasti mun "ai moi te tulitte kylään" -kuppikakkuja.

Sitruunakuppikakut (12 kpl)

Tarvitset:

Taikinaan:
  • 3 dl jauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ripauksen suolaa
  • sitruuna-aromia tai raastettua sitruunan kuorta (tätä meillä ei ollut, mutta suosittelen, jos sellaista kaapista löytyy)
  • 100 g sulatettua voita tai margariinia
  • 3-4 rkl sitruunamehua
  • 2 munaa
  • n. 40 g mantelirouhetta

    Kuorrutteeseen:
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 3 rkl tomusokeria

    Tee näin:
    1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata voi.
    2. Yhdistä kuiviin aineisiin voi, sitruunamehu, munat ja mantelirouhe. Sekoita taikina lusikalla tasaiseksi.
    3. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
    4. Valmista kuorrute eli notkista tuorejuusto sitruunamehulla ja vatkaa sekaan siivilöity tomusokeri.
    5. Anna muffinien jäähtyä ja kuorruta ne sitten. Jos niistä tuli yhtä rumia kuin omistani, optisen harhan voi luoda lopulla mantelirouheella kuorrutteen päälle ripoteltuna.
  • Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti