tiistai 30. heinäkuuta 2013

Raidallinen vadelma-valkosuklaajuustokakku

Kuten jo pikaisesti mainitsin, pyöräytin viikonlopuksi Sannan ja Antin kyläilyä varten juustokakun. Pohdin ja väänsin ja käänsin pienen ikuisuuden, minkä juustokakun tällä kertaa tekisin. Ensin kaavailin pelkkää vadelmajuustokakkua, mutta haaveisiini kohosi kuva kaksivärisestä, raidallisesta kakusta. Tätä reseptiä hieman modailemalla sain lopulta haluamanilaisen kakun aikaiseksi. Kaksivärisyydellä kakkuun saa helposti näyttävyyttä, joka mun leipomuksista yleensä puuttuu, eli jos on taipuvainen tekemään rumia leipomuksia, suosittelen tätä! Suosittelen kyllä myös, vaikka kädenjälki olisikin yleensä kaunista, sillä tämä oli erittäin herkullinen.

Vadelma-valkosuklaajuustokakku


Tarvitset:

Pohja:
- 180 g digestivejä
- 75 g voita tai leivontamargariinia

Täytevaahto:
- 4 dl kuohukermaa
- 300 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 rkl sitruunamehua

Valkosuklaakerros:
- kolmasosa täytevaahdosta
- 1 liivatelehti
- 100 g valkosuklaata
- 100 g ranskankermaa
- 1 rkl vettä

Vadelmakerros:
- kaksi kolmasosaa täytevaahdosta
- 4-5 liivatelehteä
- 200 g pakastevadelmia
- 1 dl sokeria
- 1 tl vanilliinisokeria
- ½ dl vettä

Koristeluun:
- 100 g valkosuklaata



Tee näin:

1. Aloita keittämällä vadelmat (jos sinulla ei ole apuria, kuten poikaystävää, joka keittää vadelmia samalla kun teet valkosuklaakerrosta). Keitä siis (ulkomaisia) pakastevadelmia kattilassa kunnes ne ovat kiehuneet parin minuutin ajan.

2. Vuoraa halkaisijaltaan n. 24-senttimetrisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat ohuelti rypsyöljyllä. Murskaa keksit esimerkiksi lihanuijalla, kaulimella tai yleiskoneella. Sulata voi ja lisää joukkoon keksinmurut. Painele keksivoiseos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan täytteiden valmistumista.

3. Valmista täytevaahto eli vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto sekä sitruunamehu. Laita molempien täytteiden liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

4. Ota kolmasosa täytevaahdosta erilliseen astiaan. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa, ja jos valitset mikron, muista, että valkosuklaa palaa helposti. Sekoita sula suklaa ja ranskankerma kolmasosaan täytevaahdosta. Kiehauta tilkka vettä, purista yhdestä liivatelehdestä kylmä vesi pois ja sulata se kiehuvaan veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen samalla koko ajan sekoittaen. Kippaa valkosuklaa täyte keksipohjan päälle, ravistele pinta tasaiseksi ja laita jälleen jääkaappiin hyytymään vadelmakerroksen valmistuksen ajaksi.

5. Sekoita jäljellejääneeseen täytevaahtoon keitetyt (ja näin ollen myös soseutuneet) vadelmat ja sokeri. Maistele sokerin määrää tässä vaiheessa, jotta saat kakustasi sopivan makean tai epämakean. Kiehauta tilkka vettä, purista lopuista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja sulata se kiehuvaan veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen samalla koko ajan sekoittaen.

6. Kaada vadelmatäyte valkosuklaatäytteen päälle varovasti esimerkiksi lusikan kautta, jotta reuna säilyy suhteellisen tasaisena eivätkä täytteet sotkeudu keskenään. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

7. Suklaalastukoristeet tein Kinuskikissan ohjeen mukaan ja kasasin keoksi kakun päälle.

Tadaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti