maanantai 25. elokuuta 2014

Superhelppo suklaamousse

Ollaan nyt viikon ajan yritetty etsiä sellaista rakoa, jossa ehtisi istua alas ja kirjoitella rauhassa Lontoo-postausta. Aloitettiin hyvällä draivilla perjantai-iltana, mutta parin ekan kappaleen jälkeen molemmat meinasivat nukahtaa pystyyn, joten luovutettiin. Ja minkäs teet, kun työpäivien/pakkauspäivien jälkeen tekee niin hirvittävän kovasti mieli rojahtaa sohvanpohjalle tuijottamaan Frendejä (kyllä se vaan on paras sarja, joka on ikinä tehty) - kiirettä siis piisaa. Siispä Lontoon sijaan tarjoilen teille reseptin kaikkien aikojen yksinkertaisimpaan jälkkäriin eli suklaamousseen.

Pienempänä tämä jälkkärien jälkkäri syntyi (muka)kätevästi suoraan pussista, mutta jokunen aika sitten onneksi ymmärsin, ettei tämä olekaan niin monimutkainen herkku ihan oikein tehtynäkään. Ja voi luoja, miten paljon parempaa on oikea suklaamousse verrattuna pussitavaraan! Tällaista jälkkäriä syötiin siis viikonloppuna Frendien katsomisen, pakkaamisen ja Lontoosta kirjoittamattomuuden lomassa.

Suklaamousse


Tarvitset:

  • 2,5 dl vispikermaa
  • 100-150 g tummaa suklaata
  • 2 kananmunankeltuaista

    Tee näin:

    1. Vatkaa kerma pehmeähköksi vaahdoksi.
    2. Sulata suklaa vesihauteessa, tai jos satut laiskalle päälle kuten minä usein, mikrossa parinkymmenen sekunnin välein sekoitellen.
    3. Erottele keltuaiset valkuaisista ja sekoita keltuaiset sulan suklaan joukkoon.
    4. Yhdistä suklaamömmö kermavaahtoon varovaisesti vatkaillen. Tässä vaiheessa voit halutessasi vielä raastaa sekaan vähän lisää suklaata.
    5. Jaa annosmaljoihin, raasta päälle koristesuklaahiput ja anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia. On hyvää myös ilman varsinaista jähmettymistä!
  • 2 kommenttia:

    1. Superkiitos ohjeesta, menee testiin välittömästi! Tarpeeksi näppärä tällaiselle laiskallekin :D

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Haha, no hyvä jos nappasi! Kerro sitten, miten onnistui. ;)

        Poista