perjantai 1. elokuuta 2014

Britatorttu eli isin synttärikakku

Kysyin isiltä hänen toivettaan synttärikakusta, ja ainoa kriteeri oli, että siinä pitää olla tuoreita mansikoita. Sain siis hylätä suunnittelemani juustokakku-unelmat, ja onhan tietenkin kesällä rikos olla käyttämättä tuoreita marjoja. En kuitenkaan halunnut tehdä tavallista mansikkakakkua, joten päädyin leipomaan viime kesänä hyväksi havaitsemani britatortun Hellapoliisin reseptiä pohjanani käyttäen. Helppoa, perinteistä ja melko yksinkertaista, mutta ah niin herkullista. Olin iloinen, kun luin jostain, että viimeistelemättömän näköiset leivonnaiset ovat nyt in, sillä leipomukseni tapaavat aina jäädä hyvinkin, köh, viimeistelemättömän näköiseksi. Hyvällä omallatunnolla siis epämääräisiä kermakasoja läiskimään, se on hienoa! Tämän tortun taiteilimme Annikan kanssa yhteisvoimin, joten siitä vähästä kauneudesta, jota tämä kakku kantaa, on kiittäminen Annikaa.
Britatorttu
Tarvitset:

Pohjaan:

  • 125 g voita
  • 1 dl ruokokidesokeria
  • 2 keltuaista
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa

    Pinnalle:
  • 2 valkuaista
  • 1 ½ dl tomusokeria
  • 50 g hasselpähkinärouhetta

    Täytteeseen:
  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g vaniljarahkaa
  • sokeria maun mukaan
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 150-200 tuoreita mansikoita (mitä enemmän, sitä parempi)

    Tee näin:

    0. Laita uuni lämpeämään 175-asteiseksi.
    1. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Erottele keltuaiset valkuaisista ja lisää joukkoon yhä vatkaten.
    2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
    3. Öljyä leivinpaperilla peitetty uunipelti, ja levitä suurella kärsivällisyydellä taikina tasaisesti ja kauniin muotoisesti koko pellille. Taikinakerros on todella ohut!
    4. Vatkaa valkuaiset todella kovaksi vaahdoksi ja lisää tomusokeri vähitellen. Heittele/levittele marenkiseos pohjan päälle kuohkeasti, ja ripottele pinnalle vielä pähkinärouhetta.
    5. Paista n. 20 minuuttia. Marengin pitää olla kauniin väristä!
    6. Anna pohjan jäähtyä (valmista täyte jäähtymistä odotellessasi) ja leikkaa sen jälkeen kahteen osaan terävällä veitsellä tai pitsaleikkurilla. Irroittele varovasti leivinpaperista esimerkiksi paistinlastan avulla, ja nosta rumempi puolisko tarjoiluastialle.
    7. Valmista täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä varovaisesti joukkoon rahka ja sokerit. Viipaloi reilut puolet mansikoista.
    8. Levitä puolet täytteestä ensimmäisselle pohjalle, ja asettele mansikkaviipaleet täytteen päälle. Nosta toinen levy ensimmäisen päälle, ja levitä puolet täytteestä sekä kokonaiset mansikat esteettisesti koko tortun päälle.
  • Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti