keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Piparijälkkäri joulupöytään

Tehtiin Sannan kanssa meidän tuplatreffi-iltaan jälkkäriksi vallan yksinkertaista piparimisua, josta tuli kerrassaan mainiota - niin mainiota, että ajattelin tehdä tätä aaton joulupöytään jälkiruoaksi. Se oli juuri sopivan keveää, että sen jaksaa ahtaa itseensä vielä jouluruoka-ahminnan jälkeen, mutta kuitenkin tarpeeksi makeaa, ettei se aiheuta turhia terveellisyysviboja. Tosi hyvää toisin sanoen. Resepti on Valion sivuilta, mutta tehtiin sitä hiukan modatusti.
Piparikerrosjälkkäri (4 kpl)

Tarvitset:
  • n. 8 piparkakkua
  • 0,5 dl vahvaa kylmää kahvia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1,5 rkl kaakaojauhetta
  • 250 g vaniljarahkaa
  • kermavaahtoa ja pipareita koristeluun

    Tee näin:
    1. Murskaa piparit ja tee piparimuruista tahnaa lisäämällä niihin kahvi. Painele tahna lasien/annosmaljojen (4 kpl) pohjalle.
    2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja siivilöi sen sekaan sokeri ja kaakaojauhe. Yhdistä kermavaahtoon vaniljarahka.
    3. Jaa kermavaahtorahka tasaisesti annosmaljoihin piparimurujen päälle.
    4. Anna hyytyä pienen hetken ajan jääkaapissa ja koristele kermavaahdolla sekä pipareilla.

    Vaihtoehtoisesti jälkkärin voi koota kerroksittain: pari piparikerrosta ja pari täytekerrosta, ja näin ajattelin sen jouluaattopöytään tehdä - ihan vain vaihtelun vuoksi, ja siksi, että piparikerroksen kaapiminen pohjalta olisi ehkä vaatinut jäätelölusikan!

  • Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti