lauantai 21. syyskuuta 2013

Porkkanamuffinit tupareihin

Ollaan käytetty koko päivä siivoamiseen ja leipomiseen, sillä huomenna on jälleen luvassa tuparit! Tällä kertaa kylään saapuu kourallinen sukulaisia, ja boolin sijaan tarjoillaan kahvia ja kakkua. Äsken sain vihdoin ja viimein porkkanamuffinit valmiiksi, ja niistä tuli tosi herkkuja. (Kyllä, en voinut vastustaa kiusausta vaan oli pakko maistaa pari, ettei vahingossa tarjota mitään kelvotonta...) Resepti on alunperin Lauran blogista, ja laitan sen tähän alle vielä. Heittämällä parhaita porkkanamuffini/-kakkuasioita, joita oon ikinä syönyt!
Porkkanamuffinit (n. 15 kpl)
Tarvitset:

Taikinaan:

  • 2-3 pienehköä porkkanaa
  • 100 g huoneenlämpöistä voita/leivontamargariinia
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1 tl vaniliinisokeria
  • 1,5 dl turkkilaista jogurttia
  • 1/4 tl soodaa

    Kuorrutteeseen:
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • n. 30 g sulatettua voita/leivontamargariinia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2,5 dl tomusokeria
  • muutama tippa sitruunamehua

    Tee näin:

    1. Raasta (tai laita poikaystäväsi raastamaan) porkkanat hienoksi raasteeksi.
    2. Vatkaa voi, sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi.
    3. Yhdistä kuivat aineet keskenään (paitsi sooda), ja yhdistä keskenään myös turkkilainen jogurtti ja sooda.
    4. Kääntele voisokerivaahtoon varovasti vuorotellen kuivia aineita, turkkilaista jugurttia ja porkkanaraastetta.
    5. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
    6. Valmista kuorrute: yhdistä sulatettu voi ja tuorejuusto, vatkaa pikkuhiljaa tomusokeri joukkoon ja mausta sitruunimehulla.
    7. Kuorruta muffinit ja yritä säästää pari vieraillekin!
  • Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti