Pienempänä tämä jälkkärien jälkkäri syntyi (muka)kätevästi suoraan pussista, mutta jokunen aika sitten onneksi ymmärsin, ettei tämä olekaan niin monimutkainen herkku ihan oikein tehtynäkään. Ja voi luoja, miten paljon parempaa on oikea suklaamousse verrattuna pussitavaraan! Tällaista jälkkäriä syötiin siis viikonloppuna Frendien katsomisen, pakkaamisen ja Lontoosta kirjoittamattomuuden lomassa.
Suklaamousse
Tarvitset:
2,5 dl vispikermaa
100-150 g tummaa suklaata
2 kananmunankeltuaista
Tee näin:
1. Vatkaa kerma pehmeähköksi vaahdoksi.
2. Sulata suklaa vesihauteessa, tai jos satut laiskalle päälle kuten minä usein, mikrossa parinkymmenen sekunnin välein sekoitellen.
3. Erottele keltuaiset valkuaisista ja sekoita keltuaiset sulan suklaan joukkoon.
4. Yhdistä suklaamömmö kermavaahtoon varovaisesti vatkaillen. Tässä vaiheessa voit halutessasi vielä raastaa sekaan vähän lisää suklaata.
5. Jaa annosmaljoihin, raasta päälle koristesuklaahiput ja anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia. On hyvää myös ilman varsinaista jähmettymistä!
Superkiitos ohjeesta, menee testiin välittömästi! Tarpeeksi näppärä tällaiselle laiskallekin :D
VastaaPoistaHaha, no hyvä jos nappasi! Kerro sitten, miten onnistui. ;)
Poista